خانه‌ای به ياد رستم

  • موقعیت : البرز - كردان
  • کارفرما : سالومه گل بابايی
  • مساحت کل : ۱۹۵۰ مترمربع
  • مساحت ساخته شده : ۴۹۰ مترمربع
  • تاریخ : ۱۳۹۲
  • دفتر معماری : سهراب رفعت
  • معمار : سهراب رفعت
  • تيم طراحی : محمدرضا موحدی، سالومه گل بابايی
  • فاز ۲ : سهراب رفعت
  • نوع کاربری : ويلايی
  • طراحی داخلی : سالومه گل بابايی
  • طراح سازه : رستمی
  • تاسیسات مکانیکی : پورصيامی
  • تاسیسات الکتریکی : علی فرجی
  • نورپردازی : فاد
  • اجرا : حسين گودرزی
  • نظارت : سهراب رفعت - سالومه گل بابايی
  • سه بعدی : محمد شوقی
  • مصالح : سيمان
  • نوع سازه : فلزی
  • عکاس : علی دقيق

خانه‌­ای به ياد رستم (برنده رتبه اول گروه مسكونی تك واحدی مسابقه معمار ۱۳۹۳)

این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۹۵۰  مترمربع در كوهپايه واقع شده است كه در دو بخش خدماتی به مساحت ۲۴۰ متر­مربع و ویلای اصلی به مساحت ۲۵۰ مترمربع احداث گردیده است.

مکان این مجموعه بر اساس علاقه کارفرما به اسب و همچنين پتانسیل منطقه جهت سوارکاری و پرورش اسب انتخاب گردیده و نام مجموعه، به يادبود اولين اسب در گذشته ايشان، خانه ­ای به ياد رستم، نام گذاری شده است.

از عوامل مشكل ساز در روند ساخت پروژه، آب های سطحی و آب چشمه ضلع شمالی و غربی زمین بود که باعث به وجود آمدن باتلاق در زمین شده و عملاً به هدر می رفت، كه پس از بررسی های لازم اين آب ها جمع آوری شده و هم اكنون به صورت آب نما و جوی در مجموعه روان می ­باشد كه پس از ذخيره شدن در منبع فيلتر شده و جهت آب مصرفی مجموعه و آبياری كل محوطه مورد استفاده قرار می­ گیرد و مازاد آن توسط دو قنات ايجاد شده در زير­زمين برای استفاده به زمين های پايين دست هدايت می شود.

قسمت خدماتی به موازات دیوار شرقی (ورودی مجموعه) بنا شده است كه شامل سرایداری، مطبخ، سوئیت مهمان، انبار، موتورخانه و محل نگهداری اسب ها و علوفه می­ باشد كه در ضمن سرويس ­دهی به مجموعه در حداقل سطح اشغال ممكن، مقابل همسایگان و گذر موجود جهت كاهش اشراف همسایگان و عابران به درون مجموعه نيز عمل می نماید.

ویلای اصلی در قسمت­ میانی زمین قرار گرفته که پشت به بخش خدماتی طراحی شده تا خواست کارفرما مبنی بر جداسازی این دو قسمت از یکدیگر خصوصاً قسمت استخر بدون ایجاد حصار در زمین میسر گردد. بدین صورت رفت و آمد­های معمول از جمله امور تاسیساتی و یا خدماتی همچون آشپزی و رسیدگی به اسب ها و …  خللی در خلوت و استفاده از قسمت خصوصی نخواهد داشت.

از ديگر عواملی كه هم به لحاظ خواست كارفرما و هم شرايط حاكم بر موقعيت مكانی در شكل گيری ساختار طرح تاثيرگذار بوده است می توان به موارد زير اشاره كرد:

  • ديد و منظره بكر طبيعت كوهستانی كه ارتباط بصری بی پرده و صريحی را طلب می كرد.
  • امكان دسترسی مستقيم ميان خواب ها و استخر
  • ايجاد محرميت و امنيت حسی و فيزيكی كه ضمن داشتن ارتباط ملموس با طبيعت اطراف می­ بايست امنيت خاطر كاربران را تامين می ­نمود.
  • جای گیری فضای عمومی در طبقه ی بالا  به دليل بهره مندی هر چه بيشتر از مناظر اطراف
  • استفاده از حداقل سطح اشغال بناها برای بهره ­وری از حداکثر فضای سبز موجود
  • تاکید بر سادگی و خلوص در بافت­ ها و جنسيت ها
  • زمان ­كوتاه ساخت با توجه به شرايط محيطی و نياز كارفرما جهت بهره ­برداری سريع و همچنين رعايت جوانب اقتصادی ساخت

مجموعه عوامل مذكور، ساختار طرح را در قالب تركيب دو حجم مكعب مستطيل ساده و خالص شكل داده است كه بتواند پاسخ گوی تمامی نيازهای پروژه باشد.

گالری تصاویر پروژه
پروژه‌های بیشتر

ویلا کاتارینا

مشاهده پروژه

ویلای خانوادگی کردان

مشاهده پروژه

ویلای فردوس جنوبی (شماره ۴)

مشاهده پروژه

ویلا هفت سنگان

مشاهده پروژه